Estetiska programmet

Programfakta

Studievägskod:

ESTEA

Inriktning:

Teater med musikprofil

Programansvarig:

Sophie Zelin
sophie.zelin@storsjogymnasiet.se 

Programtyp:

Högskoleförberedande

Inriktning Teater med musikprofil

Har du önskat att du fick hålla på med musik-teater under din gymnasietid? Storsjögymnasiets estetiska program erbjuder profilen teater med musikprofil! Du kommer att få lära dig grunderna inom skådespeleri och teater samt att lära dig att uttrycka dig genom musik och dans. Under dina tre år här på Storsjögymnasiet kommer du att erbjudas teater, sång, musik, gitarr och pianoundervisning samt dansträning. Under dina tre år kommer du få vara med en ett program som erbjuder en bred variation av kreativitet. Du kommer att få skapa utifrån dig själv, såväl som tillsammans med andra elever. Programmet är högskoleförberedande vilket gör dig förberedd för att studera vidare både inom de samhällsvetenskapliga och konstnärliga områdena. Tack vare de olika kurserna kommer du ha en bred kunskapsbas att stå på. Räkna med tre kreativa år där en bra blandning av teater, musik och konst kommer ge nya kunskaper och i en utvecklande och glädjerik miljö.

Nyfiken?

Vill du veta mer? Gör en intresseanmälan!

Under utbildningen

• Får du lära dig grunderna inom skådespeleri och teater
• Lär du dig att uttrycka dig genom musik och dans.
• Träna ditt kreativa tänkande och förmåga att driva projekt.
• Medverka i både små och stora produktioner.

Exempel på kurser du läser

  • Estetisk kommunikation
  • Kurser inom vald profil, t.ex. sång gitarr och dans
  • Entreprenörskap
  • Scenisk gestaltning
  • Konstarterna och samhället

Kvalitet och kompetens alltid en prioritet

Kvalitet och kompetens alltid en prioritet. Utbildningen är högskole-förberedande och ger en bra grund för att söka vidare till högskola eller universitet efter studenten. Hos oss får du tillgång till kunskaper, utrustning och programvaror som används inom branschen.

Efter studenten

Programmet ger dig högskolebehörighet och gör att du kan plugga vidare inom framförallt konstnärliga, samhällsvetenskapliga och humanistiska områden. Du kommer få nytta av din sociala kompetens och träning i kommunikation som du stor nytta oavsett om du väljer att jobba inom TV, film, teater, musik eller något helt annat efter gymnasiet.

Film om skolan

Spela videoklipp

Vad säger våra elever?

Jag valde Storsjögymnasiet för att det var en mysig miljö med högt i tak och med bra utbildade lärare som gör ett fantastiskt jobb. Men såklart även för att fortsätta med min hobby och drömmen att bli skådespelare. Jag får arbeta på skoltid med min hobby och olika projekt samtidigt som jag får stå i rampljuset och framför kameran där jag hör hemma.

Isak

Estet teater

Vill du ha mer information?