Estetiska programmet

Programfakta

Studievägskod:

ESBIL

Inriktning:

Bild med mediaprofil

Programansvarig:

Sophie Zelin
sophie.zelin@storsjogymnasiet.se 

Programtyp:

Högskoleförberedande

Inriktning Bild med mediaprofil

Brinner du för konst, film, foto och design har du alla möjligheter att utveckla dig på denna profil som är högskoleförberedande. För att din kreativa utveckling ska vara så gynnsam som möjligt, kommer du få arbeta både analogt och digitalt. Det innebär att du får måla, fotografera och lära dig att göra film. Under dina tre år här kommer du få en bra grundutbildning i såväl bildämnen som medieämnen. Du kommer att få vara med om ett program som erbjuder en bred variation av kreativitet där du kommer att få skapa utifrån dig själv, såväl som tillsammans med andra elever. Programmet är högskoleförberedande vilket gör dig förberedd för att studera vidare både inom de samhällsvetenskapliga och konstnärliga områdena. Tack vare de olika kurserna kommer du ha en bred kunskapsbas att stå på. Räkna med tre kreativa år där en bra blandning av konst, design, bild, foto m.m. kommer ge nya kunskaper och i en utvecklande och glädjerik miljö.

Nyfiken?

Vill du veta mer? Gör en intresseanmälan!

Under utbildningen

• Kommer du fördjupa dig inom måleri, illustration, grafisk formgivning och bildproduktion.
• Får du fördjupa du dig inom film och fotografering.
• Jobbar du med digitala och analoga arbetsmetoder.
• Lär du dig bl.a. skissteknik, färglära, typografi och hur man jobbar digitalt med det.
• Får du högskolebehörighet
• Får du jobba med riktiga företag och organisationer för att bygga upp din portfolio.

Exempel på kurser du läser

  • Entreprenörskap
  • Estetisk kommunikation
  • Konstarterna och samhället samt kurser inom din valda profil som t.ex. bild och form, foto, film och digitalt skapande.

Kvalitet och kompetens alltid en prioritet

Kvalitet och kompetens alltid en prioritet. Utbildningen är högskole-förberedande och ger en bra grund för att söka vidare till högskola eller universitet efter studenten. Hos oss får du tillgång till kunskaper, utrustning och programvaror som används inom branschen

Efter studenten

Programmet ger dig högskolebehörighet och gör att du kan plugga vidare inom framförallt konstnärliga, samhällsvetenskapliga och humanistiska områden. Du kommer få nytta av din sociala kompetens och träning i kommunikation som du stor nytta oavsett om du väljer att jobba inom konst, film, foto, digitala produktioner eller något helt annat efter gymnasiet.

Film om skolan

Spela videoklipp

Vad säger våra elever?

Jag valde media på Storsjögymnasiet för att jag gillar allt som har med media att göra, men framförallt är det film jag vill hålla på med. Jag fick dessutom ett bra intryck av lärarna i jämförelse med andra skolor som erbjöd samma inriktning. Om jag får jobba med något inom media är jag glad och speciellt något inom filmbranschen hade varit väldigt roligt. Filmfotograf inom longboard- eller surfkulturen skulle vara en dröm!

Herman

Estet media

Vill du ha mer information?