E-sportsakademin

John Bäckman
john.backman@storsjogymnasiet.se

Sportakademi

E-sport är idag världens snabbast växande sport som Storsjögymnasiet också vill vara en del av. På Teknikprogrammet kan du välja E-sport som utökad profil. Detta innebär att du, förutom att läsa ordinarie kurser, även får tid att träna E-sport på skoltid. Förutom speltekniska detaljer, strategier och lagsamarbete kommer även mental träning, hälsa och fysisk träning vara en viktig del i utbildningen.

Utbildningen ger dig rätt förutsättningar att förstå bakgrunden och vara delaktig inom E-sport och dess olika områden. Utöver teknikprogrammets innehåll så hämtar du som elev även kunskaper inom eventplanering, marknadsföring, design och entreprenörskap.

OBS! Vi kommer även erbjuda E-sportprofil på El & energiprogrammet ht22. Mer info kommer om utbildningen inom kort.

Valet av denna sportakademi ger dig

• En E-sportlokal som har anpassad miljö för spel och träning.
  • Ett seriöst träningsupplägg vilket innebär genomgångar och övningar av användbara strategier för att lyckas i diverse spel.
  • De ordinarie studierna kommer först! Storsjögymnasiet betonar, precis som för alla elever, vikten av att sköta sina studier och att ligga i fas i kurserna.

Instruktörer

• CS:GO
  • Leauge of Legends
  • World of Worldcraft
  • FIFA

Kvalitet och kompetens alltid en prioritet

Antagning till E-sportprofilen kommer göras på dina betyg. Det kommer erbjudas ett begränsat antal platser till profilen. För att klara utbildningen rekommenderar vi också att du har erfarenhet av datorspel. Om E-sport är din passion och något du vill kombinera med ett högskoleförberedande program, tveka inte att höra av dig till oss för mer information.

Efter studenten

Kan du gå vidare till gymnasieingenjör-T4, Tekniksprånget, yrkeshögskola eller universitet. Tips på framtida yrken som kan vara intressant: IT-arkitekt, spelutvecklare, systemutvecklare, webbdesigner, ingenjör, arkitekt

Film om sportakademin

Vill du ha mer information?