Ekonomiprogrammet

Programfakta

Studievägskod:

EKEKO

Inriktning:

Ekonomi

Programansvarig:

Margita Toftén
margita.toften@storsjogymnasiet.se

Programtyp:

Högskoleförberedande

Inriktning Ekonomi

Ett program för dig som är intresserad av företagande, entreprenörskap och som vill vara nära näringslivet redan under gymnasietiden. Detta för att vi eftersträvar en så verklighetsnära utbildning som möjligt. Alla elever får dessutom starta ett företag på riktigt, i samarbete med UF – Ung Företagsamhet. Vi är stolta över att erbjuda detta upplägg som är så nära branschen, vilket är unikt för vår ekonomiutbildning. Vi är även certifierade för att kunna erbjuda eleverna, som läser ekonomiprogrammet, att studera till diplomerade gymnasieekonomer (DGE). Elever som väljer DGE har vissa krav på sig gällande kurser, kompetenser och närvaro.

Nyfiken?

Vill du veta mer? Gör en intresseanmälan!

Profil allmän

Vår allmänna profil utvecklar dina kunskaper i entreprenörskap, företagsekonomi och samhällsekonomi. Inom denna utbildning kommer du nära riktiga företag genom olika projekt, samarbeten och föreläsningar. Du kommer även på egen hand, eller tillsammans med klasskamrater, starta och driva ett eget företag genom det som kallas Ung Företagsamhet.

Profil Fotboll

För dig som vill fördjupa dina kunskaper i idrott med tonvikt lagd på din specialidrott. På StorsjöGymnasiet kan du välja att kombinera din idrottssatsning inom fotboll. Du tränar två till tre gånger i veckan beroende på vilken idrott du har valt. Särskilt fokus ligger inom idrottsämnet där du får utvecklas i din roll som idrottare och även som eventuell framtida ledare.

Under utbildningen

 • Får du fördjupade kunskaper inom entreprenörskap och företagsekonomi.
 • Får du färdigheter inom områden som redovisning, kalkylering och marknadsföring samt ledarskap och organisation.
 • Får du leda och driva ditt eget företag i kombination med UF.
 • Får du både besök och besöka företag från näringslivet.
 • Chans att läsa till diplomerad gymnasieekonom (DGE). Läs mer på denna länk

Exempel på kurser du läser

 • Företagsekonomi
 • Juridik
 • Psykolog
 • Moderna språk
 • Entreprenörskap
 • Företagande

Kvalitet och kompetens alltid en prioritet

Ett högskoleförberedande program där du får lära dig mer om bland annat företagande, marknadsföring, kalkylering och redovisning.

Efter studenten

Kan du studera eller jobba vidare inom ekonomi, entreprenörskap, marknadsföring, näringsliv, psykologi, juridik, samhällsekonomi och handel.

Film om skolan

Spela videoklipp

Vad säger våra elever?

Det bästa med ekonomiprogrammet är att man får lära sig saker som man kommer ha nytta av i yrkeslivet men också som privatperson. Sen är det bara ett plus att ekonomiprogrammet är en brett program.

Andrea

Ekonomi

Vill du ha mer information?