Ekonomiprogrammet

Programfakta

Studievägskod:

EKEKO

Inriktning:

Ekonomi

Programansvarig:

Margita Toftén
063-554 11 75 
margita.toften@storsjogymnasiet.se

Programtyp:

Högskoleförberedande

Inriktning Ekonomi

Ett program för dig som är intresserad av företagande, entreprenörskap och som vill vara nära näringslivet redan under gymnasietiden. Detta för att vi eftersträvar en så verklighetsnära utbildning som möjligt. Alla elever får dessutom starta ett företag på riktigt, i samarbete med UF – Ung Företagsamhet. Vi är stolta över att erbjuda detta upplägg som är så nära branschen, vilket är unikt för vår ekonomiutbildning.

Nyfiken?

Vill du veta mer? Gör en intresseanmälan!

Profil allmän

Vår allmänna profil utan någon sportinriktning utvecklar dina kunskaper i entreprenörskap, företagsekonomi och samhällsekonomi. Inom denna utbildning kommer du även nära riktiga företag och kan även på egen hand eller tillsammans med klasskamrater, starta och driva ett eget företag genom det som kallas Ung Företagsamhet.

Profil fotboll

För dig som vill fördjupa dina kunskaper i idrott med tonvikt lagd på din specialidrott. På StorsjöGymnasiet kan du välja att kombinera din idrottssatsning inom fotboll. Du tränar två till tre gånger i veckan beroende på vilken idrott du har valt. Särskilt fokus ligger inom idrottsämnet där du får reflektera över och utvecklas i din roll som idrottare och ledare.

Profil innebandy

För dig som vill fördjupa dina kunskaper i idrott med tonvikt lagd på din specialidrott. Med hjälp av våra duktiga instruktörer utvecklar och förbereder vi eleverna för framtida utmaningar. Genom ett professionellt arbetssätt får ungdomarna kunskap, kompetens samt erfarenhet. Det kan vara som spelare men även i en framtida ledarroll. Eleverna förbereds för detta genom teori, fysisk träning och individuell spelarutveckling.

Profil Crossfit

En växande sport som passar alla som är intresserade av Träning, Hälsa, Coachning och Utveckling . Vi vill genom stor variation i träningen bygga en bred bas att stå på, oavsett om det är Sporten Crossfit vi vill bli bättre på eller någon annan idrott. Genom en mix av Tyngdlyftning, Gymnastik och Kondition så blir du Starkare, Snabbare och Uthålligare! Redo för Allt!

Under utbildningen

  • Får du fördjupade kunskaper inom entreprenörskap och ekonomi för företag.
  • Får du färdigheter inom områden som redovisning, kalkylering och marknadsföring samt ledarskap och organisation.
  • Får du leda och driva ditt eget företag i kombination med UF.
  • Får du både besök och besöka företag från näringslivet.

Exempel på kurser du läser

  • Företagsekonomi
  • Juridik
  • Psykolog
  • Moderna språk
  • Entreprenörskap
  • Företagande

Kvalitet och kompetens alltid en prioritet

Ett högskoleförberedande program där du får lära dig mer om bland annat företagande, marknadsföring, kalkylering och redovisning.

Efter studenten

Kan du studera eller jobba vidare inom ekonomi, entreprenörskap, marknadsföring, näringsliv, psykologi, juridik, samhällsekonomi och handel.

Film om programmet

Spela videoklipp

Vad säger våra elever?

Det bästa med ekonomiprogrammet är att man får lära sig saker som man kommer ha nytta av i yrkeslivet men också som privatperson. Sen är det bara ett plus att ekonomiprogrammet är en brett program.

Andrea

Ekonomi

Vill du ha mer information?