Om skolan

Honesta Skolutveckling AB är idag huvudman för tre gymnasieskolor, GuldstadsGymnasiet i Skellefteå, StorsjöGymnasiet i Östersund samt Höga Kusten Teoretiska Gymnasium i Örnsköldsvik. Skolorna är oberoende av varandra även om det finns synergier mellan dem.

STORSJÖGYMNASIET I ÖSTERSUND startade hösten 2013. Skolan hade dock funnits i 10 år innan dess under ett annat namn. Vi är en modern skola som förutom lärande och kunskap står för goda relationer, högt i tak, tillit, tillgänglighet och höga förväntningar. StorsjöGymnasiet är en relativt liten skola där trygghet och trivsel är viktigt. Vi tror att personlig utveckling och kunskap går hand i hand och skapar tillsammans med eleverna en skola som utvecklar båda. På StorsjöGymnasiet får våra elever möjlighet att förverkliga sina idéer samtidigt som de får en bra grund för framtiden. Våra engagerade lärare arbetar ständigt med att utmana eleverna för att fortsätta utvecklas. Hos oss kommer eleverna inte bara teoretiskt arbeta med kunskaper och förmågor utan även praktiskt få arbeta med verklighetsbaserade projekt. Detta görs i samarbete med näringsliv, organisationer och skolor. Vi vill att utbildningen ska vara på riktigt så att våra elever är förberedd för omvärlden och det yrkesliv som väntar.

Under menyn program finns de nationella program vi erbjuder på StorsjöGymnasiet och där ges också en inblick i vad våra elever kommer att lära sig under sina tre år på skolan. I vår programfolder, som skickas ut till alla elever som går i årskurs 9 varje år, går det att ta del av mer information om våra program och vårt arbete.

Oavsett vilket program eleverna väljer att gå på StorsjöGymnasiet finns det vissa saker som är gemensamma för alla program:

• Längre lektionspass där eleverna hinner starta, fördjupa sig i och avsluta det de jobbar med för dagen
  • Mer än 15 års erfarenhet av att använda IT naturligt i undervisningen
  • Engagerade lärare och mentorer som stöttar eleverna med studierna
  • Höga förväntningar ställs på alla våra elever för att de ska vara förberedda för arbetslivet och vidare studier

Högskoleförberedande program

För den som redan nu vet att den vill läsa vidare efter gymnasiet finns de högskoleförberedande programmen. På högskolan/universitetet tar man eget ansvar och jobbar i längre pass över flera ämnen, därför är de högskoleförberedande programmen upplagda så här:

• Lärarna lär eleverna att bli mer ansvarstagande vad gäller sitt skolarbete
  • Eleverna tar del av våra samarbeten med näringslivet
  • StorsjöGymnasiet har ett aktivt samarbete och utbyte med Mittuniversitetet

Yrkesprogram

Vi har lång erfarenhet av att bedriva yrkesprogram, och har bra samarbeten med olika företag från näringslivet. När eleverna ska börja jobba kommer de att ha en sammanhängande arbetsdag och behöver vara väl insatt i sin bransch och sitt yrke. Därför är yrkesprogrammen upplagda så här:

• Elever som läser på frisörprogrammet får jobba med sitt blivande yrke, med riktiga kunder i vår egen frisörsalong Studio Strå. Läser man vår IT-inriktning får man jobba med praktiska projekt inom nätverk och programmering i nära samarbete med lokala företag och organisationer. Elever på Barn- & Fritidsprogrammet får driva olika typer av projekt kopplat till deras inriktning.
  • Eleverna möter engagerade lärare med lång erfarenhet från yrkeslivet.
  • Efter studenten får eleverna en yrkesexamen inom det område de har läst.

Om du som läst detta har fler frågor om StorsjöGymnasiet är du välkommen att kontakta mig!

Hälsningar,
Johanna Åkerdal, rektor på Storsjögymnasiet