Samhällsvetenskapsprogrammet

Programfakta

Studievägskod:

SABET

Inriktning:

Beteendevetenskap

Programansvarig:

Margita Toftén
margita.toften@storsjogymnasiet.se

Programtyp:

Högskoleförberedande

Inriktning Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program och passar dig som är intresserad av olika samhällsfrågor, samt vill få en ökad förståelse varför människor agerar som de gör. I utbildningen lär du dig bland annat att se på förändringar i samhället både ur ett historiskt, kulturellt och internationellt perspektiv

Nyfiken?

Vill du veta mer? Gör en intresseanmälan!

Profil Allmän

Den allmänna profilen är för dig som är intresserad av olika samhällsfrågor och vill utveckla en ökad förståelse för människors agerande. Utbildningen fördjupar förståelsen av människor som individer, deltagare i grupper, organisationer och samhällen ur olika perspektiv.

Profil Fotboll

För dig som vill fördjupa dina kunskaper i idrott med tonvikt lagd på din specialidrott. På StorsjöGymnasiet kan du välja att kombinera din idrottssatsning inom fotboll. Du tränar två till tre gånger i veckan beroende på vilken idrott du har valt. Särskilt fokus ligger inom idrottsämnet där du får reflektera över och utvecklas i din roll som idrottare och ledare.

Under utbildningen

  • Du lär dig upptäcka både dina egna och andras styrkor.
  • Du får förståelse för varför människor agerar och beter sig på olika sätt, och hur samhället i stort påverkas av detta.
  • Du övar upp en värdefull studieteknik som du kan använda på universitet och högskolor.
  • Du får lära dig att reflektera över och utveckla din roll som idrottare och ledare.
  • Du får leda och driva ditt eget företag i kombination med UF.
  • Du får besök av och även själv besöka företag från näringslivet.

 

Exempel på kurser du läser

  • Filosofi
  • Psykologi
  • Moderna språk
  • Entreprenörskap

 

Kvalitet och kompetens alltid en prioritet

Ett högskoleförberedande program som ger en bred gymnasieutbildning och vänder sig till dig som vill veta mer om människans och samhällets utveckling. Du får lära dig mer om människors liv och levnadsvillkor, samhällen och konflikter.

Efter studenten

Kan du studera vidare till psykolog, lärare, hälsocoach, polis, sportjournalist m.m.

Film om skolan

Spela videoklipp

Vad säger våra elever?

Det bästa med mitt program tycker jag är att man får möjligheten att kombinera sin satsning på fotbollen med sina studier på ett väldigt bra sätt. Jag har aldrig behövt prioritera bort någon fotboll för att kunna nå mina mål i skolan eller tvärtom. Om man gillar att spela fotboll och tycker det verkar kul att gå fotbollsgymnasium så rekommenderar jag verkligen att man väljer det. Man utvecklas samtidigt som det är roligt!

Amanda

Samhälle – Fotboll

Vill du ha mer information?