Barn- och fritidsprogrammet

Programfakta

Studievägskod:

BFFRI

Inriktning:

Fritid och hälsa

Programansvarig:

Margita Toftén
margita.toften@storsjogymnasiet.se

Programtyp:

Yrkesförberedande

Inriktning Fritid och hälsa

Det här yrkesprogrammet är för dig som vill arbeta med barn, ungdomar eller vuxna inom fritids- och friskvårdssektorn eller pedagogisk verksamhet. Här får du utveckla din förmåga att leda andra och växa i din egen ledarroll. Du får goda kunskaper om människors hälsa och levnadsvillkor och hur du går till väga för att pedagogiskt möta dessa.

Nyfiken?

Vill du veta mer? Gör en intresseanmälan!

Profil allmän

Vår utbildning vill ge eleverna en ökad förståelse för barns, ungdomars och vuxnas utveckling. Programmet utvecklar elevernas  kunskaper om människors fritid, olika fritids- och friskvårdsverksamheter samt om människors hälsa. Det hälsofrämjande förhållningssättet är en central del i utbildningen där kunskaper om hållbara levnadsvanor och en god hälsa utvecklas.Vidare kommer eleverna att utveckla sitt eget ledarskap samt leda, stötta och utveckla andra människor, både teoretiskt och praktiskt.

Profil fotboll

För dig som vill fördjupa dina kunskaper i idrott med tonvikt lagd på fotboll. Vår målsättning och ambition är att driva den största och vara den ledande fotbollsutbildningen för unga fotbollstalanger i Jämtland och Härjedalen.

Profil crossfit

En växande sport som passar alla som är intresserade av Träning, Hälsa, Coachning och Utveckling . Vi vill genom stor variation i träningen bygga en bred bas att stå på, oavsett om det är Sporten Crossfit vi vill bli bättre på eller någon annan idrott. Genom en mix av Tyngdlyftning, Gymnastik och Kondition så blir du Starkare, Snabbare och Uthålligare! Redo för Allt!

Under utbildningen

  • Lär du dig om vad som får barn, ungdomar och vuxna att må bra.
  • Får du lära dig att upptäcka dina egna styrkor såväl som andras.
  • Uppnår du din fulla potential som idrottare, tränare eller ledare genom att kombinera teori och praktik.
  • Skaffar du dig högskolebehörighet genom att välja Engelska 6 och Svenska 3.

Exempel på kurser du läser

  • Träningslära
  • Hälsopedagogik
  • Naturkunskap
  • Pedagogiskt ledarskap
  • Fritids- och idrottskunskap
  • Entreprenörskap

Kvalitet och kompetens alltid en prioritet

Ett yrkesprogram som öppnar upp för många sociala yrken där du arbetar med olika människor. Barn- & fritidsprogrammet leder till yrken där människan står i centrum. Arbeten med människor i olika åldrar och med olika förutsättningar.

Efter studenten

Har du möjlighet att studera vidare på högskola, folkhögskola, yrkeshögskola eller arbeta inom fritidsverksamheter.

Film om programmet

Spela videoklipp

Vad säger våra elever?

Jag valde programmet för att jag gillar att jobba med barn och ungdomar och se dem utvecklas. Jag vill också lyfta blocktiden som innebär längre lektionspass som innebär att man får det mest gjort på lektionstid och inte behöver ha med massa läxor hem.

Anton

Barn & fritid

Vill du ha mer information?