Barn- och fritidsprogrammet

Programfakta

Studievägskod:

BFFRI

Inriktning:

Fritid och hälsa

Programansvarig:

Margita Toftén
063-554 11 75 
margita.toften@storsjogymnasiet.se

Programtyp:

Yrkesförberedande

Inriktning Fritid och hälsa

Detta yrkesprogram är för dig som vill utveckla din förmåga att leda andra och växa i din egen ledarroll. Här får du god kunskaper om människors hälsa och levnadsvillkor och hur du går till väga för att pedagogiskt möta dessa.

Nyfiken?

Vill du veta mer? Gör en intresseanmälan!

Profil allmän

Vår utbildning vill ge eleverna en ökad förståelse för barns, ungdomars och vuxnas utveckling och Erfarenheter. Ett givande program som är med för att påverka framtidens folkhälsa genom nya kunskaper inom träning, ledarskap för att även inspirera andra till en hälsosam livsstil.

Profil fotboll

För dig som vill fördjupa dina kunskaper i idrott med tonvikt lagd på fotboll. Vår målsättning och ambition är att driva den största och vara den ledande fotbollsutbildningen för unga fotbollstalanger i Jämtland och Härjedalen.

Profil innebandy

För dig som vill fördjupa dina kunskaper i idrott med tonvikt lagd på innebandy. Vi vet att gymnasietiden är viktig, och vi vet att du som söker till oss på Storsjögymnasiets innebandyutbildning både vill satsa på gymnasiestudier och innebandy. Du kan kombinera dina gymnasiestudier med innebandyträning och träna 2 pass i veckan.

Profil crossfit

En växande sport som passar alla som är intresserade av Träning, Hälsa, Coachning och Utveckling . Vi vill genom stor variation i träningen bygga en bred bas att stå på, oavsett om det är Sporten Crossfit vi vill bli bättre på eller någon annan idrott. Genom en mix av Tyngdlyftning, Gymnastik och Kondition så blir du Starkare, Snabbare och Uthålligare! Redo för Allt!

Under utbildningen

  • Lär du dig om vad som får barn, ungdomar och vuxna att må bra.
  • Får du lära dig att upptäcka dina egna styrkor såväl som andras.
  • Uppnår du din fulla potential som idrottare, tränare eller ledare genom att kombinera teori och praktik.
  • Skaffar du dig enkelt högskolebehörighet genom att välja Engelska 6 och Svenska 3.

Exempel på kurser du läser

  • Träningslära
  • Hälsopedagogik
  • Naturkunskap
  • Pedagogiskt ledarskap
  • Fritids- och idrottskunskap
  • Entreprenörskap

Kvalitet och kompetens alltid en prioritet

Ett yrkesprogram som öppnar upp för många sociala yrken där du arbetar med olika människor. Barn- & fritidsprogrammet leder till yrken där människan står i centrum. Arbeten med människor i olika åldrar och med olika förutsättningar.

Efter studenten

Har du möjlighet att studera vidare på högskola, folkhögskola, yrkeshögskola eller arbeta inom fritidsverksamheter.

Film om programmet

Spela videoklipp

Vad säger våra elever?

Jag valde programmet för att jag gillar att jobba med barn och ungdomar och se dem utvecklas. Jag vill också lyfta blocktiden som innebär längre lektionspass som innebär att man får det mest gjort på lektionstid och inte behöver ha med massa läxor hem.

Anton

Barn & fritid

Vill du ha mer information?