ESF-projekt

  • Inläggskategori:ESF

Tjoho!

Nu kickar vi igång den här bloggen!

Här kommer ni framöver kunna läsa information om vårt ESF-projekt ”Förebygga stress i skolvärlden” som pågår för fullt. Vad är det för något?

Honesta, huvudman för skolan, driver ett projekt som medfinansieras av EU och Europeiska socialfonden (ESF). Projektet riktar sig först och främst mot personalen på skolan, med förhoppningen om att det ska generera positiva effekter även för eleverna.

Vi fokuserar bland annat på fortbildning och kompetensutveckling inom områdena: Neuropsykiatriska funktionshinder, psykisk (o)hälsa, mentalt och fysiskt närvarande elever i klassrummet samt värdegrundsfrågor. Vidare kommer vi arbeta med tillgänglighet, jämställdhet och icke-diskriminering.

Stress i ”lagom dos” anses vara bra. Hur hittar man den nivån? Vad behöver förändras och hur blir det balans? Stora frågor – vi letar svar.

Det pågår otroligt mycket bra saker på denna skola hela tiden och varje dag. Projektet är en del i att synliggöra samt tydliggöra detta gedigna arbete, men också se över det som vi kan justera.

Detta är en satsning mot ett hållbart arbetsliv för personalen. Vi är taggade!

Vi hörs! / Erica Skogen – Projektledare

Kontakt:  erica.skogen@honesta.se

Du visar för närvarande ESF-projekt