Vi erbjuder två spännande och fullmatade programdagar den 7 och 8 december.

Har du/ni frågor eller funderingar går det bra att kontakta vår SYV Ulla Hallström, ulla.hallstrom@storsjogymnasiet.se eller skolans marknadsföringsanvarige Alee Farrohi, alee.farrohi@storsjogymnasiet.se

Här nedan följer det detaljerade programmet för de två dagarna.

Onsdag 7/12 förmiddag:

9.00-11.00 BF/SABET profil ishockey

Jerker S Magnusson möter upp i entrén på Östersund Arena. Information samt att titta på elevernas träning. Inget ombyte behövs. (v 3 erbjuds provträning för intresserade elever)

9.00-11.30 Estetiska programmet Media och Estetik

Var med och fotografera och testa vår fotostudio, prova på att spela in och klippa din egen film, testa att designa i Photoshop. Du får en inblick i medieprogrammet samt vad kurserna innehåller.

9.00-11.30 Estetiska programmet Dans

Passa på att testa och lära dig mera om olika dansstilar och tekniker. Träffa estetiska programmets lärare samt få en inblick i hur vi arbetar i kurserna på dansinriktningen.

9.00-11.30 Estetiska programmet Bild och form

Prova olika bild-, målning- och skisstekniker. Du kommer även få möjlighet att göra digitala och analoga collage som du kan ta med dig hem. Vi kommer jobba med olika teman som lär dig hur vi arbetar med de olika bild och formkurserna.

9.00-11.30 Estetiska programmet Teater

Testa olika teaterövningar som till exempel improvisationsteater. Få en inblick i hur vi arbetar i de olika teaterkurserna och vad de innehåller. Se också när vi förbereder oss för programmets slutproduktion.

9.00-11.30 Hantverk Frisör

Är i salongen, Studio Strå, och arbetar praktiskt. Vår salong hittar du på Färjemansgatan 15 a i Östersund

9.00-11.30 Teknikprogrammet Information och medieteknik

Tekniklaborationer – prova på både teknik och fysik, med instruktioner ifrån våra elever. Tex vindkraftoptimering, autocad 3d-print, spectrumanalys Uppgifterna är utformade för att skapa en förståelse om teknikens roll i samhället, och tekniska processer utifrån matematik, fysik och kemi. Hur kan man konstruera ett vindkraftverk för att bli så effektivt som möjligt, eller skapa en ritning i autocad och skriv ut den i 3D.

Onsdag 7/12 eftermiddag:

12.30-13.30 BF och SABET profil fotboll

Samling vid ÖP-hallen, Odensala sportfält. Elever som inte fått busskort från kommunen kan kontakta Storsjögymnasiet i förväg för att få skjuts med oss. Ombyte för träning på konstgräs. Ansvarig tränare: Jörgen Zetterström

12.30-15.00 SABET

Lektion i sociologi i sal 6A, plan 6. Lärare: Hanna Eklund.

12.30-15.00 BF profil fotboll/hockey

Lektion i kommunikation i sal 5C, plan 5. Lärare: Erica Skogen.

12.30-15.00 Hantverk Frisör

Är i vår salong Studio Strå och arbetar praktiskt. Vår salong hittar du på Färjemansgatan 15 a i Östersund

12.30-15.00 Estetiska programmet Media och Estetik

Var med och fotografera och testa vår fotostudio, prova på att spela in och klippa din egen film, testa att designa i Photoshop. Du får en inblick i medieprogrammet och vad kurserna innehåller.

12.30-15.00 Estetiska programmet Musik

Prova på att spela tillsammans i ett band. Var med och mixa i vår inspelningsstudio. Du kan även testa körsång och se vad våra musikkurser innehåller.

12.30-15.00 Estetiska programmet Bild och form

12.30-15.00 El och energiprogrammet Dator- och kommunikationsteknik

Programmering: Unity spelprogrammering med instruktioner av våra elever. Unity är en multiplattform spelmotor som utvecklats av Unity Technologies och används för att utveckla spel för persondatorer, konsoler, mobila enheter samt webbsidor.

Nätverk: Introduktion till Cisco IOS Driftsättning av fysisk Cisco switch med grunderna i Ciscos mjukvara och programmering

Torsdag 8/12 förmiddag:

9.00-11.30 Estetiska programmet Media och Estetik

Var med och fotografera och testa vår fotostudio, prova på att spela in och klippa din egen film samt testa att designa i Photoshop. Du får en inblick i medieprogrammet och vad kurserna innehåller.

9.00-11.30 Estetiska programmet Musik

9.00-11.30 Estetiska programmet Bild och form

9.00-11.20 El och energiprogrammet Dator- och kommunikationsteknik

Programmering Windows programmering Visual studio. Skapa appar för flera enheter, datorer och webben – som alla drivs av molnet och bygg ovanpå dina befintliga program och kunskaper. Med tekniker över flera plattformar kan du skapa program för Windows, Android och iOS från en enda utvecklingslösning. El-grunder, koppla och programmera med hjälp av mikrokontroller serie och parallellkopplingar.

9.00-11.30 Hantverk Frisör

Är i vår salong Studio Strå och arbetar praktiskt. Salongen hittar du på Färjemansgatan 15 a i Östersund

Torsdag 8/12 eftermiddag:

12.30-13.30 BF och SA inriktning fotboll

12.30-15.00 Estetiska programmet Media och Estetik

12.30-15.00 Estetiska programmet Dans

Passa på att testa och lära dig mera om olika dansstilar och tekniker. Träffa estetiska programmets lärare och få en inblick i hur vi arbetar i kurserna på dansinriktningen.

12.30-15.00 Estetiska programmet Bild och form

12.30-15.00 Estetiska programmet Teater

12.30-15.00 Samhällsvetenskapsprogrammet Samhälle

Var med på en lektion i samhällskunskap. I sal_ 6B_SO1.

12.30-15.00 Teknikprogrammet Information och medieteknik

Tekniklaborationer – prova på både teknik och fysik, med instruktioner ifrån våra elever. Tex vindkraftoptimering, autocad 3d-print, spectrumanalys Uppgifterna är utformade för att skapa en förståelse om teknikens roll i samhället, och tekniska processer utifrån matematik, fysik och kemi. Hur man kan konstruera ett vindkraftverk för att bli så effektivt som möjligt, eller skapa en ritning i autocad och skriv ut den i 3D.

Till sist….Hjärtligt Välkommen!!