Jämtlands crossfitakademi

Akademifakta

Akademiansvarig:

John Bäckman
076-847 88 79
john.backman@storsjogymnasiet.se

Sportakademi

En växande sport som passar alla som är intresserade av träning, hälsa, coachning och utveckling. Vi vill genom stor variation i träningen bygga en stabil träningsgrund, oavsett om det är Crossfit eller andra idrotter. Crossfit är en mix av tyngdlyftning, gymnastik och kondition vilket gör att du kombinerar rörelser från många olika sporter.

På Storsjögymnasiet kan du välja att kombinera Crossfit med studier inom Ekonomi-, Barn- & fritid- eller Samhällsvetenskapsprogrammet. För att kvalitetssäkra utbildningen samarbetar skolan med CrossFit Östersund och träningen kommer bedrivas av utbildade coacher. Vid två träningstillfällen i veckan tränar du i CrossFit Östersunds lokaler.

Under dina tre år på Storsjögymnasiet kommer du få lära dig att skapa träningsprogram utifrån dina behov. Att utveckla, dokumentera och utvärdera är också viktiga delar i utbildningen. Med dessa ingredienser kommer både din hälsa och fysiska prestationer förbättras under studietiden.

Stort fokus kommer ligga på din egen fysiska och psykologiska kapacitet, men gruppdynamik och träningens roll och betydelse i samhället kommer även vara en del av utbildningen. Vår målsättning och ambition är att driva en ledande Crossfitutbildning för gymnasieelever. Schemat kommer anpassas så du kan kombinera dina studier med idrott på bästa sätt.

Valet av denna sportakademi ger dig

  • Tillgång till CrossFit Östersunds lokaler
  • Utbildade tränare
  • Coachledda träningspass
  • Förutsättningar att lära dig mer om din fysiska och psykiska kapacitet.
  • Lära dig om ledarskap, gruppdynamik och träningens roll och betydelse i samhället.

Instruktörer

  • John Bäckman

Kvalitet och kompetens alltid en prioritet

Utbildning, erfarenhet och ambition är den lyckade kombination våra instruktörer och pedagoger besitter för att ge den bästa möjliga utbildningen till våra elever.

Efter studenten

Ska du ha goda kunskaper om ledarskap, hälsa och vara ännu bättre på att förstå den fysiska aktivitetens roll i samhället.

Film om sportakademin

Vill du ha mer information?