Jämtlands fotbollsakademi

Vår vision – Jämtlands fotbollsakademi

JFA är en klubboberoende satsning. Vi erbjuder en fotbollsinriktad skolutbildning, där syftet är att fördjupa den individuella spelarutbildningen samt utveckla den jämtländska fotbollen ännu mer. Fotbollsakademin ska vara en naturlig samarbetspartner för länets föreningar och skolor där vi tillsammans skapar goda förutsättningar för vidareutveckling inom fotboll och utbildning. Akademins vision är att samarbeta med grund- och gymnasieskolor, föreningar, enskilda spelare och internationella akademier och klubbar.

Vad vill vi uppnå?
Målet och drömmen för de allra flesta, som vill studera på en fotbollsinriktad skolutbildning, är att utvecklas och så småningom spela A-lagsfotboll. Med hjälp av våra duktiga instruktörer utvecklar och förbereder vi eleverna för framtida utmaningar. Genom ett professionellt arbetssätt får ungdomarna kunskap, kompetens samt erfarenhet. Det kan vara som spelare men även i en framtida ledarroll. Skolan ger dem verktyg att agera på de lokala, nationella samt även de internationella arenorna. Eleverna förbereds för detta genom teori, fysisk träning, individuell spelarutveckling samt matchspel.

Vad kan ungdomarna och föräldrarna förvänta sig av akademin?
Alla spelare ska både bli tekniskt och taktiskt skickligare. Det ska vara en stimulerande miljö där träningar och matcher håller hög kvalité. Akademins hörnstenar för att lyckas är lagarbete, laganda och sportsligt uppträdande. Det, tillsammans med vår värdegrund, skapar förutsättningar att nå en punkt där man kan ha fotboll som yrke. Skulle drömmen som fotbollsspelare inte infrias vill vi även öppna dörrar för ytterligare möjligheter. I klubbar och föreningar finns roller som vi kallar idrottsnära yrken. Här erbjuder vi inför det tredje skolåret ett antal individuella kurser. Eleverna gör sina val beroende på hur man vill att framtiden, på eller utanför fotbollsplanen, skall se ut. JFA har ett gott samarbete med StorsjöGymnasiet och de lokala fotbollsföreningarna;
OPE – IFK Östersund – Frösö IF

Följ oss på Facebook

Hos oss kan du i dagsläget kombinera en satsning på fotboll med studier på följande program:
Barn- och fritidsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet

Instruktörer

Jörgen “Z” Zetterström
Jörgen har under sin långa tränarkarriär varit verksam som tipselittränare BP & Helsingborg, tränare Svenska juniorlandslaget, A-lagstränare och även akademichef i Västerås SK, tränare för AIK:s damer samt ungdomstränare IFK Östersund. Vidare har han varit förbundskapten för både Stockholm och JHFF. Sista åren har han tillbringat i Oslo och Vålerenga. Där var det som tränar- och spelarutvecklare. Jörgen har gått SvFF:s utbildningsstege t o m UEFA A
Adam Mattiasson
Adam är en av länets mest meriterade tränare. Har under det senaste decenniet tränat tre olika herrseniorlag. Brunflo, Frösön och IFK Östersund herrar. Numera ansvarar han för IFK Östersunds damer i div 1. Har även många år som ungdomstränare och då även förbundskapten för JHFF. Utbildningar som Adam genomgått är UEFA A och B samt SvFF:s tränarutb C. Han är också flitigt anlitad av JHFF och då är uppdraget utbildning av länets tränare.
Hanna Eklund
Hanna är utbildad idrottslärare. Hon undervisar bl a eleverna i kursen Träningslära och Idrott och hälsa.
Margita Toftén
Margita har även hon idrottslärarutbildning. Hon är förstelärare med inriktning mot idrott och språk. Hon undervisar, precis som Hanna, eleverna i kursen Träningslära och Idrott och hälsa.
Fredrik Aliris
Fredrik är ny inför ht-21. Har förflutet som framgångsrik spelare i ÖFK och som ledare varit engagerad i Ås IF på flicksidan. Har även haft ansvar för distriktets flicklag i Halmstad i många år. Inför denna säsong tränar han, tillsammans med Adam, IFK Östersunds damlag i div 1. Gedigen tränarutbildning, men också duktig ledare, vilket han fick kvitto på då han belönades med Krokom kommuns ledarstipendium 2018.
Robert Danielsson
Robban är en erfaren målvaktsinstruktör och har varit engagerad i ett flertal jämtländska föreningar.