Inriktning – Teater med musikprofil

Högskoleförberedande program: Estetiska programmet
Inriktning: Teater med musikprofil

Estetiska programmet – Teater med musikprofil

Har du önskat att du fick hålla på med musikteater under din gymnasietid? Äntligen erbjuder vi en ny profil på det estetiska programmet på Storsjögymnasiet, inriktning Teater med musikprofil!

Du kommer att få lära dig grunderna inom skådespeleri och teater samt att lära dig att uttrycka dig genom musik och dans. Under dina tre år här på Storsjögymnasiet kommer du att erbjudas teater, sång, musik, gitarr och pianoundervisning samt dansträning.

Här får man verkligen chansen att få stå på scen i olika sammanhang. Vi kommer att göra både stora och små produktioner utspritt över alla tre åren. Storsjögymnasiet har lång erfarenhet inom musik-teater. Vi har satt upp musikaler, barnföreställningar, pjäser, gjort konserter och annan musikteater. Programmet är ett högskoleförberedande program. Detta innebär att du efter din gymnasieexamen kan öka vidare till högskola och universitet men du är också förberedd för att söka till högre utbildningar inom teater och musik.

Många av skolans lärare arbetar inte bara på skolan utan är även själva aktiva ute i olika sceniska produktioner. Det ger dig som elev en unik möjlighet att lära dig mer om branschen och ta del av värdefulla erfarenheter som hjälper dig vidare även efter gymnasiet.

Storsjögymnasiet är den enda gymnasieskolan i Jämtland som erbjuder teater med musikprofil. Det innebär att du som har intresset för musik, teater eller dans lär dig att uttrycka dig själv i en kreativ miljö samtidigt som du får högskolebehö-righet. Denna utbildning leds av lärare som själva arbetat inom musik och teaterbranschen, men som även brinner för att utveckla elever som har intresse för kreativitet i olika former.

StorsjöGymnasiet
Kaserngatan 13