Inriktning – Bild med mediaprofil

Inriktning: Bild med mediaprofil

Estetiska programmet – Bild med mediaprofil

Utbildningen
Brinner du för konst, film, foto och design har du alla möjligheter att utveckla dig på denna profil som är högskoleförberedande. För att din kreativa utveckling ska vara så gynnsam som möjligt, kommer du få arbeta både analogt och digitalt. Det innebär att du får måla, fotografera och lära dig att göra film. Under dina tre år här kommer du få en bra grundutbildning i såväl bildämnen som medieämnen.

Bild, illustrationer och visualisering
Du kommer fördjupa dig inom måleri, illustration, grafisk formgivning och bildproduktion. Både digitala och analoga arbetsmetoder förekommer. Du lär dig bl.a. skissteknik, färglära, typografi och hur man jobbar digitalt med det.

Foto och film
Här fördjupar du dig inom film och fotografering. Det är både ett konstnärligt och kommersiellt uttryckssätt som du kommer lära dig. Vi arbetar dessutom med företag och organisationer för att göra din utbildning så verklighetsbaserad och utåtriktad som möjligt. På så vis kan du samla dina bästa arbeten i en digital portfolio, som du kan använda dig av om du vill söka dig vidare till efter-gymnasiala Konst/Foto/Reklamskolor. Programmet är ett högskoleförberedande program. Detta innebär att du efter din gymnasieexamen också kan söka vidare till högskola och universitet.

Det finns många fördelar med att ha fokus på en bred och kreativ utbildning. Våra kompetenta lärare som har erfarenhet från både konst och mediabranschen har satt ihop det bästa av två världar för ge dig som elev möjlighet att utvecklas inom olika områden och hitta din egen väg. Vi vet med erfarenhet att kopplingen av dessa två världar förbereder dig inom konst och en mediebransch som ständigt utvecklas.

* Denna utbildning kräver inte några förkunskaper inom konst eller media.

StorsjöGymnasiet
Kaserngatan 13