Estetiska programmet

Högskoleförberedande program: Estetiska programmet
Inriktningar: Musik, teater, bild & form samt estetik & media

För dig som är intresserad av att vara kreativ och vill utvecklas inom ditt estetiska område. Du kan välja någon av följande högskoleförberedande inriktningar: musik, teater, bild & form eller media.

Beroende på din valda inriktning:

• Får du chansen att utvecklas inom ditt intresse: musik, teater, bild & form eller media.
  • Övar du upp en värdefull studieteknik och färdigheter inom din estetiska inriktning som förbereder dig för studier på högskola och universitet.

Efter studenten:
Kan du välja att studera vidare inom ditt intresseområde eller inom helt andra områden.

Exempel på kurser du läser:
Digitalt skapande, Estetisk kommunikation, Konstarterna och samhället samt kurser inom din valda profil; t.ex. sång, gitarr, scenisk gestaltning, filmproduktion, mediaproduktion, fotografisk bild, bild och form.