Estetiska programmet

Högskoleförberedande program: Estetiska programmet
Inriktningar: Teater med musikprofil samt bild med mediaprofil

För dig som är intresserad av att vara kreativ och vill utvecklas inom ditt estetiska område. Du kan välja på två av våra högskoleförberedande inriktningar: teater med musikprofil eller bild med mediaprofil.

Beroende på din valda inriktning:

• Får du chansen att utvecklas inom ditt intresse: musik, teater, bild & form eller media.
  • Övar du upp en värdefull studieteknik och färdigheter inom din estetiska inriktning som förbereder dig för studier på högskola och universitet.

Efter studenten:
Kan du välja att studera vidare inom ditt intresseområde eller inom helt andra områden.

Exempel på kurser du läser:
Digitalt skapande, Estetisk kommunikation, Konstarterna och samhället samt kurser inom din valda profil; t.ex. sång, gitarr, scenisk gestaltning, filmproduktion, mediaproduktion, fotografisk bild, bild och form.