Inriktning – Estetik och Media

Inriktning: Estetik och media

Länk till poängplan:

Estetiska programmet – Estetik och media

För dig som är intresserad av media i alla dess former och vill bli bra på att fota, formge, skriva eller producera.

Estetiska programmet, med inriktning estetik och media, är en utbildning som möjliggör högskolestudier inom media. Ett av målen med utbildningen är att inspirera till vidare studier och utveckla framgångsrika studievanor.

Ytterligare ett syfte är att ta fram kreativa och företagsamma medieproducenter samt utveckla drivna, entusiastiska medieentreprenörer med en tro på sig själva och sina möjligheter. Efter studenten ska de också ha förmågan att anpassa sig till en föränderlig bransch.

Programmet ger även behörighet till ett brett utbud av utbildningar på högskolor/universitet. Beroende på vilken inriktning eleverna väljer efter gymnasiet kan möjliga karriärvägar exempelvis vara art director, programledare eller journalist.

Alla våra medieelever får sin egen macdator innehållande alla programvaror som behövs för utbildningen.

Under utbildningen:

• Blir eleverna duktiga på att använda de digitala verktygen som används vid produktion.
  • Lär de sig hur mediebranschen fungerar och hur man jobbar kreativt.
  • Övar de upp en värdefull studieteknik som sen kan användas på högskola/universitet.