Ekonomiprogrammet

Högskoleförberedande program: Ekonomiprogrammet
Inriktning: Ekonomi

Utbildningen finns i tre profiler; Fotboll, innebandy eller allmän

Länkar till poängplaner:

Ekonomiprogrammet – Ekonomi (fotboll) Ekonomiprogrammet – Ekonomi (innebandy) Ekonomi – Ekonomi (allmän)

Ett program för dig som är intresserad av företagande, entreprenörskap och som vill vara nära näringslivet redan under gymnasietiden. Detta för att vi eftersträvar en så verklighetsnära utbildning som möjligt. Alla elever får dessutom starta ett företag på riktigt, i samarbete med UF – Ung Företagsamhet. Vi är stolta över att erbjuda detta upplägg som är så nära branschen, vilket är unikt för vår ekonomiutbildning.

Under utbildningen:

• Får du fördjupade kunskaper inom entreprenörskap och ekonomi för företag.
  • Får du färdigheter inom områden som redovisning, kalkylering och marknadsföring samt ledarskap och organisation.
  • Får du leda och driva ditt eget företag i kombination med UF.
  • Får du både besök och besöka företag från näringslivet.

Efter studenten:
Kan du studera eller jobba vidare inom ekonomi, entreprenörskap, marknadsföring, näringsliv, psykologi, juridik, samhällsekonomi och handel.

Exempel på kurser du läser:
Företagsekonomi, Juridik, Psykolog, Moderna språk, Entreprenörskap och företagande.

StorsjöGymnasiet
Kaserngatan 13