E-sport

Är du intresserad av E-sport och vill göra en seriös satsning? Då är vår nya profil E-sport något för dig. E-sport är idag en av världens snabbast växande sporter och för att lyckas inom sporten krävs god fysik och mental styrka.

Teknikprogrammet kan du från och med hösten 2020 välja E-sport som tillval till ordinarie Teknikprogram. Detta innebär att du förutom ordinarie kurser på Teknikprogrammet även får tid att träna E-sport på skoltid.

Här läser du mer om Teknikprogrammet och dess poängplan.

Förutom speltekniska detaljer, strategier och lagsamarbete kommer även hälsa och fysisk träning vara en viktig del i utbildningen.

E-sportprofilen vid Storsjögymnasiet erbjuder :

  • En E-sportlokal som har anpassad miljö för spel och träning.
  • Ett seriöst träningsupplägg vilket innebär genomgångar och övningar av användbara strategier för att lyckas i diverse spel. 
  • Träning på Friskis och Svettis kommer erbjudas alla som väljer vår E-sportprofil.
  • De ordinarie studierna kommer först! Storsjögymnasiet betonar, precis som för alla elever, vikten av att sköta sina studier och att ligga i fas i kurserna.


Antagning till E-sportprofilen kommer göras på dina betyg. Det kommer erbjudas ett begränsat antal platser till profilen. För att klara utbildningen rekommenderar vi också att du har erfarenhet av datorspel.

Om E-sport är din passion och något du vill kombinera med ett högskoleförberedande program, tveka inte att höra av dig till oss för mer information.

StorsjöGymnasiet
Kaserngatan 13
831 32 Östersund
info@storsjogymnasiet.se

Programansvarig
Johan Näslund
063-554 11 66
johan.naslund@storsjogymnasiet.se

Teknik