E-sport

Är du intresserad av E-sport och vill göra en seriös satsning? Då är vår nya profil E-sport något för dig. E-sport är idag en av världens snabbast växande sporter och för att lyckas inom sporten krävs god fysik och mental styrka.

Teknikprogrammet kan du från och med hösten 2020 välja E-sport som tillval till ordinarie Teknikprogram. Detta innebär att du förutom ordinarie kurser på Teknikprogrammet även får tid att träna E-sport på skoltid.

Här läser du mer om Teknikprogrammet och dess poängplan.

Förutom speltekniska detaljer, strategier och lagsamarbete kommer även hälsa och fysisk träning vara en viktig del i utbildningen.

E-sportprofilen vid Storsjögymnasiet erbjuder :

• En E-sportlokal som har anpassad miljö för spel och träning.
  • Ett seriöst träningsupplägg vilket innebär genomgångar och övningar av användbara strategier för att lyckas i diverse spel.
  • Träning på Friskis och Svettis kommer erbjudas alla som väljer vår E-sportprofil.
  • De ordinarie studierna kommer först! Storsjögymnasiet betonar, precis som för alla elever, vikten av att sköta sina studier och att ligga i fas i kurserna.

Antagning till E-sportprofilen kommer göras på dina betyg. Det kommer erbjudas ett begränsat antal platser till profilen. För att klara utbildningen rekommenderar vi också att du har erfarenhet av datorspel.

Om E-sport är din passion och något du vill kombinera med ett högskoleförberedande program, tveka inte att höra av dig till oss för mer information.