Samhällsvetenskapsprogrammet

Högskoleförberedande program: Samhällsvetenskapsprogrammet
Inriktning: Beteendevetenskap och samhällsvetenskap

Inriktningen Beteendevetenskap finns i tre profiler; Fotboll, hockey eller allmän.
Inriktningen Samhällskunskap – allmän

Se poängplan fotboll här!
Se poängplan hockey här!

Samhällsvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande och passar för dig som är intresserad av samhällsfrågor och vill få ökad förståelse för varför människor agerar som de gör.

Du kan kombinera dina teoretiska studier med dina intressen!

Fotbollsutbildningen på skolan bedrivs av JFA – Jämtlands fotbollsakademi.
Hockeyutbildningen på skolan bedrivs av JHA – Jämtlands hockeyakademi.

Särskilt fokus ligger inom idrottsämnet där eleverna får reflektera över och utvecklas i sin roll som idrottare och ledare.

Under utbildningen:

• Får du lära dig att reflektera över och utveckla din roll som idrottare och ledare.
  • Lär du dig upptäcka både dina egna och andras styrkor.
  • Du får studera internationella samhällsförhållanden.
  • Får du förståelse för varför människor agerar och beter sig på olika sätt, och hur samhället i stort påverkas av detta.
  • Övar du upp en värdefull studieteknik som du kan använda på universitet och högskolor.

Kurser du läser:
Ledarskap och organisation, Kommunikation, Sociologi, Filosofi, Psykologi, Moderna språk, Naturkunskap 2.

Efter studenten:
Exempel på yrken för dig som vill studera vidare: psykolog, lärare, hälsocoach, polis,  sportjournalist, sjuksköterska med mera.