Innebandyakademi

Alee Farrohi
alee.farrohi@storsjogymnasiet.se

Vår vision – Jämtlands innebandyakademi

Vi vet att gymnasietiden är viktig och att du som söker till oss på StorsjöGymnasiet innebandyutbildning både vill satsa på gymnasiestudier och innebandy. StorsjöGymnasiet ser över möjligheten att starta en innebandyutbildning i samarbete med Jemtland Innebandy. Innebandyakademin erbjuds till dig som vill läsa Barn- och fritidsprogrammet eller Samhällsvetenskapsprogrammets beteendevetenskapliga inriktning. Utbildningarna startar höstterminen 2018. Du kombinerar gymnasiestudierna med 2 pass innebandyträning/vecka.
Jämtlands innebandyakademi (JIA) är en klubboberoende satsning med innebandyprofil. Syftet är att ytterligare fördjupa den individuella spelarutbildningen samt utveckla den jämtländska innebandyn. Akademin ska vara en naturlig samarbetspartner för länets föreningar och skolor där vi tillsammans skapar goda förutsättningar för vidareutveckling inom innebandy och utbildning.

Målet
Med hjälp av våra duktiga instruktörer utvecklar och förbereder vi eleverna för framtida utmaningar samt ger dem kunskap och kompetens. Det kan vara som spelare men även i framtida ledarroller. Detta sker genom teori, fysisk träning samt individuell spelarutveckling.

Vad kan ungdomarna förvänta sig av JIA?
Alla spelare ska utveckla sina färdigheter, både tekniskt och taktiskt. Det ska vara en stimulerande miljö där träningar håller hög kvalité. Akademins hörnstenar för att lyckas är lagarbete, laganda och sportsligt uppträdande. Det, tillsammans med vår värdegrund, skapar förutsättningar för en bra verksamhet. Under år tre erbjuder vi även ett antal individuella kurser. Eleverna gör sina val beroende på hur man vill att framtiden, på eller utanför innebandyplanen, skall se ut.

JIA samarbetar med StorsjöGymnasiet och de lokala innebandyföreningarna Jemtland Innebandy, IBF Frösön, Brunflo FK samt Krokom Innebandy.

Hos oss kan du i dagsläget kombinera en satsning på innebandy med studier på följande program:
Barn- och fritidsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet

Instruktörer

Niclas Niclas Engström
Fantastiskt roligt, och viktigt, att vi lyckats knyta upp Niclas till vår innebandyakademi. Han är ett känt och aktat namn i innebandykretsar. Har lång erfarenhet, både som spelare och ledare, från flertalet jämtländska innebandyklubbar. Som ledare på både herr och damsida.