Frisör

Yrkesprogram: Hantverksprogrammet
Inriktning: Frisör

Utbildningen
Frisör är ett yrkesprogram som syftar till att utbilda kreativa och företagsamma frisörer. Efter utbildningen ska eleverna ha utvecklat en tro på sig själva och sina möjligheter, och de ska ha förmågan att anpassa sig till en föränderlig bransch.

Efter avslutad yrkesexamen har eleverna som läst yrkesutgången frisör fått en grundutbildning inom frisöryrket. I årskurs 3 har de möjlighet att göra deltidsprovet för gesällbrevet. För att sedan ta gesällbrevet ska eleverna göra 3000 praktiktimmar på en salong. Samarbete med företag inom branschen är en del av utbildningen för eleverna.

Under utbildningen:

• Övar du upp din designteknik och lär dig hantera de verktyg och material som används i branschen.
  • Lär du dig branschen från grunden
  • Får du en bra inblick hur det är att driva eget företag och bemöta kunder, göra studiebesök, praktik och genom att arbeta i vår egen salong, Studio Strå.

Kurser du läser:
Frisör 1-5 och 6a, Hantverk introduktion, Material och miljö, Tradition och utveckling, Entreprenörskap. Du kan välja att läsa mer svenska och engelska för att nå grundläggande behörighet.

Efter studenten:
För dig som vill bli frisör, frisörtekniker, säljare eller öppna din egna salong.