Inriktning – Estetik och Media

Högskoleförberedande program: Estetiska programmet

Inriktning: Estetik och media

För dig som är intresserad av media i alla dess former och vill bli bra på att fota, formge, skriva eller producera.

Estetiska programmet, med inriktning estetik och media, är en utbildning som möjliggör högskolestudier inom media. Ett av målen med utbildningen är att inspirera till vidare studier och utveckla framgångsrika studievanor. Ytterligare ett syfte är att ta fram kreativa och företagsamma medieproducenter samt utveckla drivna, entusiastiska medieentreprenörer med en tro på sig själva och sina möjligheter. Efter studenten ska de också ha förmågan att anpassa sig till en föränderlig bransch.

Programmet ger även behörighet till ett brett utbud av utbildningar på högskolor/universitet. Beroende på vilken inriktning eleverna väljer efter gymnasiet kan möjliga karriärvägar exempelvis vara art director, programledare eller journalist.

Alla våra medieelever får sin egen macdator innehållande alla programvaror som behövs för utbildningen. Varje år gör vi också en längre resa med våra ettor för att besöka samt göra medierelaterade aktiviteter.

Under utbildningen:

• Blir eleverna duktiga på att använda de digitala verktygen som används vid produktion.
  • Lär de sig hur mediebranschen fungerar och hur man jobbar kreativt.
  • Övar de upp en värdefull studieteknik som sen kan användas på högskola/universitet.

Eleverna har också gjort ett antal stora filmprojekt:

En film som gjordes av några lärare och elever som åkte till Lesbos

Reklamfilm som visades på biograferna i stan

Estettreornas slutproduktion som mediaelever både filmade och redigerade

Reklamfilm från vår hårsalong ”Studio Strå”

Här nedan ser ni ett bilder från olika projekt som eleverna varit delaktiga i:

Fotouppdrag på Bluesfestivalen  Fotograf på Jämtkraft Arena.

Fotosession på Jamtli  Fota skolevenemang på stan.

Höstbilder vid Forssaleden  Olika typer av affischer

Fotoprojekt i Badhusparken  Projetet ”Höstfoton”